Thuis: IVS1

Aanvang:  00:00 uur

stw1

04-10-2017

Stevensweert 2 is er afgelopen weekend in geslaagd om de volle buit mee te nemen. In een moeizame wedstrijd tegen Oranje Blauw ’15 4 werd vrijdag met 1-3 gewonnen. Afgelopen zondag wist men te 2-0 te winnen van het altijd lastige EMS/RFC 3.

Vanwege het late tijdstip van de thuiswedstrijden op zondag van Oranje Blauw ’15 is gevraagd of het mogelijk was om de eerste competitiewedstrijd te verplaatsen naar de vrijdag. Gezien de eerdere ontmoetingen met Oranje Blauw was dat dit maal ook geen enkel probleem en dus konden 14 spelers zich opmaken voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
Ten opzichte van voorgaand jaar waren er enkele wijzigingen. Twee “oude” bekende van de vereniging maakten hub comeback. Jeffrey Beulen en Rob Craemers keerden terug in het paars-wit.
In het begin van de wedstrijd waren beide elftallen enigszins gelijkwaardig aan elkaar. Echter grote kansen werden er niet gecreëerd. Stevensweert kwam in de eerste helft zelf op achterstand door persoonlijke fouten. Stevensweert zette zich er overeen en bleef zijn eigen spelletje spelen. Het duurde dan ook niet lang dat Stevensweert de aansluitingstreffer wist te maken aan de voet van Reggie Bongers. Vlak voor rust kwam Reggie oog in oog met de keeper. Reggie bewaarde het overzicht en wist zijn 2de van de wedstrijd te maken waardoor men met een 1-2 voorsprong de rust in kon gaan
In de 2de helft bleef Stevensweert druk op de tegenstander houden waardoor Stevensweert het grootgedeelte van de tijd balbezit had. Het kon ook niet lang op zich laten wachten dat de voorsprong werd vergroot. Jeffrey wist de eindstand te bepalen naar een 1-3 voorsprong en hiermee zijn de eerste 3 punten in de pocket.
Man of the match: Guy Elbersen

Afgelopen zondag de 2de wedstrijd van de competitie. Stevensweert 2 mocht aantreden tegen het altijd lastige EMS/RFC 3. Met een zeer krappe (en wederom gewijzigde) selectie werd begonnen aan de wedstrijd. In het begin was te merken dat er een ander elftal op de mat stond dan twee dagen ervoor. Het spel was rommelig. Ballen kwamen niet aan of werden in de wilde weg weggeschoten.
Een geluk dat EMS/RFC last had van hetzelfde probleem waardoor het spel goed in evenwicht bleef.
Beide elftallen creëerde enkele kansen waarbij EMS/RFC zelfs een keer zicht bij de openingstreffer was maar gelukkig bood de paal redding. Dit was dan ook tevens het hoogtepunt van de eerste helft. Met een 0-0 gelijkspel ging men de rust in. Maikel was duidelijk. Een tandje er bovenop en de 3 punten zullen in Stevensweert blijven.
Een ongewijzigd elftal begon aan de 2de helft waar het spelbeeld vrijwel identiek was aan de eerste helft. De laatste 15-20 minuten van de wedstrijd was te merken dat de spreekwoordelijke pijp bij vele toch op begon te raken. Met name bij EMS/RFC was dit te merken. Stevensweert kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd. Het lukte om een aantal keer gevaarlijk uit te breken maar tot scoren lukte niet.
5 minuten voor tijd was het echter wel raak voor Stevensweert. Uit een hoekschop wist Roel de bevrijdende 1-0 binnen te tikken. Je zou denken dat het hier bij zou blijven gezien de rest van de wedstrijd. Terwijl de meeste nog in jubelstemming waren stond het al 2-0. Jeffrey wist met een eenvoudig afstand schot het doel te bereiken. Voor de spelers van EMS/RFS was het: “ik stond erbij en ik keer ernaar”. Niet veel later klonk het eindsignaal en waren de 3 punten weer binnen.
Man of the match: Sjoerd Rutten

Op naar komende zondag. Dan speelt Stevensweert thuis om 10:30 uur tegen het altijd lastige Walburgia.

Graag verwijs ik jullie ook naar de topscoorders lijst 2017-2018. Klik hier.
Dit verslag is op zet- en drukfouten voorbehouden. De wedstrijd kan in werkelijkheid anders zijn verlopen dan hierboven beschreven.

VV Stevensweert 2 bedankt de volgende sponsoren voor hun steun aan ons elftal:

Schlossels Financieel advies