stw1

17-10-2016

Op deze mooie nazomerse zondagochtend stond de klassieker van het ‘Eiland in de Maas’ op het programma. Na het gebruikelijke wakker worden koffierondje vertrok de selectie richting Ohé en Laak. Bij aankomst bleek dat wij de eer hadden om als eerste elftal de nieuwe kleedlokalen te beproeven. Na een goede warming-up volgde de teambespreking o.l.v. Harold.

Harold stuurde de volgde elf spelers als eerste het veld op:
Sjoerd
Joep, Roel, Lars, Remco
Dion, Luc, Dylan, Guus
Reggie, Guy

Reservespelers: Steven, Noud, Martijn, Ivo, Ralf.
Vooraf werden we door Harold er nog op geattendeerd dat we niet zomaar van Walburgia zouden winnen. Het verleden bezorgt ons nu nog steeds kopzorgen.
Stevensweert in de beginfase de betere ploeg op het veld. Er werden mondjesmaat wat kansen gecreëerd maar telkens ontbrak het aan daadkracht. Ballen te hard, te zacht, te hoog. Typerend voor deze wedstrijden want nog nooit heeft Stevensweert eenvoudig weten te scoren.
Om de nabij de 30 minuten dachten wij dat Stevensweert toch verdiend de score wist te openen. Ware het niet dat de goed fluitende scheids het doelpunt afkeurde. De exacte reden is mij ontgaan.
Na een sober resterende 15 minuten zagen de toegestroomde toeschouwers de spelers met een 0-0 tussenstand de kleedlokalen binnenwandelen. Walburgia tot dan slechts enkele keren “gevaarlijk” voor het doel van Sjoerd geweest.

Harold was gematigd tevreden over het spel. Het spel was bij vlagen goed maar ja, je moet de kansen benutten die je krijgt. Tijdens de rust werden enkele wissels doorgevoerd.
Uit – In
Joep – Noud
Lars – Martijn
Dion – Ivo
Guus - Steven
Reggie – Ralf

Koud in het veld en bij het eerste balcontact van Steven wist hij, waarschijnlijk onbedoeld, de score te openen in de 46ste minuut van de wedstrijd. Vanaf de linkerkant lukte het Steven om een 3-tal spelers achter zich te laten en zo de bal tegen het net aan te tikken. 0-1.
Walburgia 3 ging op zoek naar de gelijkmaker maar kwam slecht sporadisch in de buurt van het doel.
En zoals zo vaak in het voetbal kun je dan juist het tegenover gestelde verwachten. Door het drukken op de tegenstander zie je dat er fouten gemaakt worden. Van deze fouten moet je profiteren en dat dacht Dion ook. Uit een flipperkastsituatie kon Dion, op aangeven van Guy, de bal beheerst en hard tegen het netje aantikken. 0-2.
Hierna was het zorg om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dit was dan ook de eindstand van deze derbywedstrijd.
Met de winst op Walburgia 3 is dit de 3de winst op rij in het nog prille seizoen. Stevensweert is momenteel te vinden op een keurige 3de plaats.
Komende zondag geen competitiewedstrijd maar de bekerwedstrijd tegen EMS/RFC 3 op ons eigen sportpark. Na 4 wedstrijden heeft EMS/RFC 7 punten met een doelsaldo van +6.
Wij zullen het gaan zien. Komende zondag 10:30 uur.

Foto fabriek
Graag verwijs ik jullie ook naar de topscoorders lijst 2015-2016. Klik hier.
Dit verslag is op zet- en drukfouten voorbehouden. De wedstrijd kan in werkelijkheid anders zijn verlopen dan hierboven beschreven.

VV Stevensweert 2 bedankt de volgende sponsoren voor hun steun aan ons elftal:

Restaurant Int Brookx