Uit: Zomerstop

Uit: Zomerstop

stw1

21-09-2016

Waar het vlaggenschip al reeds 2 wedstrijden gespeeld had, stond voor St’ Weert 2 de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Sinds het begin van het seizoen, dat al startte op 27 juli!, is er veel veranderd binnen de selectie. Een aantal spelers hebben afscheid genomen. Hier tegenover stond de komst van liefst 5 jeugdspelers van de A1. Jongens, succes in jullie eerste seizoen bij de senioren!
Daarnaast is ook de technische staf uitgebreid. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure heeft Maikel de keuze gemaakt om Harold Seegers toe te voegen aan de technische staf. Harold, ook jij veel succes met je nieuwe uitdaging. Je zal het nodig hebben.

Tijdens de voorbereiding werd aangetoond dat deze nieuwe jongens een zeer welkome aanvulling voor het seniorenteam is. Na een 2-tal oefenwedstrijden, tegen HBC’09 2 (3-0 verlies) & MBC’5 (3-1 winst), stonden de bekerwedstrijden op het programma. Hierbij werd een historische prestatie neergezet door 1ste in een poule te worden met RKHVC 2, SNA 2 & RKSVV 3. Hierdoor mag St’ Weert 2 het op 23 oktober opnemen tegen EMS/RFC 3.
Voorafgaand aan de competitie is afgesproken om dit jaar mee te strijden om het kampioenschap. Met een selectie van maar liefst 22! spelers is er echter voldoende materiaal om een goed elftal te smeden. De taak aan Maikel & Harold om dit tot een succes te leiden.
Op deze zonnige, maar frisse zondagmorgen waren maar liefst 15 spelers paraat. Maikel koos voor de volgende 11 spelers het veld op te sturen:
Sjoerd – Guus – Rick – Roel & Remco; Luc – Ramon & Dylan; Guy – Ralf & Reggie
Op de bank begonnen ditmaal Dion; Lars; Martijn; Sean & Steven
Op het programma stond de uitwedstrijd tegen Maasgouw 3. Volgens de analyses van de technische staf een team dat zal meespelen om de bovenste plaatsen. Een overwinning zou een goede basis leggen voor het verdere verloop van de competitie. Helaas liep St’ Weert 2 tegen een uiterst effectieve tegenstander aan met als resultaat een 3-1 verlies.
De beginfase was voor beide ploegen niet sprankelend. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg St’ Weert 2 iets meer controle over de wedstrijd. Dit leverde een aantal gevaarlijke situaties op voor het doel van Maasgouw 3. Helaas ontbrak het aan een goede eindpass om de score te kunnen openen.
Na slordig balverlies op het middenveld werd een speler van Maasgouw 3 de diepte ingestuurd: 1-0.
Met deze tussenstand werd ook de rust bereikt.
Na rust eenzelfde spelbeeld. St’ Weert 2 met het meeste balbezit, probeerde ook tot kansen te komen, maar faalde regelmatig om een goed uitgespeelde kans te creëren. In de bikkelharde 2e helft aan Maasgouwse zijde, viel de 2-0 bij een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Niet veel later kopte Maasgouw 3 een corner tegen de touwen. Als schrale troost zorgde Ralf voor de 3-1 eindstand.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Conventus ’03 4. Hopelijk lukt het hierbij wel om de punten binnen te halen.

Graag verwijs ik jullie ook naar de topscoorders lijst 2016-2017. Klik hier.

VV Stevensweert 2 bedankt de volgende sponsoren voor hun steun aan ons elftal:

Dirix Elsloo